Sidor

tisdag 22 november 2016

Västerbottentaco med löjrom

Det finns ju typ inget godare än kombinationen västerbottenost, löjrom, gräddfil och rödlök. Det är ju sen gammalt. Efter att ha ätit något liknande på Nytorget 6 gjorde jag min egna variant. Det blev ett sannerligen lyckat experiment. Det här kommer jag göra igen och igen och igen. Folk kommer att be mig att sluta göra dessa små tacos... så långt kommer jag att dra det.

För 4 små tacos.
 • 2 påsar riven västerbottenost á 150 g
 • 100 g löjrom
 • 1,5 dl gräddfil
 • 1/2  rödlök
 • Några strån gräslök
 • Bakplåtspapper

Gör så här: 

 • Sätt ugnen på 200 grader
 • Lägg ut små högar med ost ca 2,5 msk på bakplåtspapper. 
 • Grädda i ca 6-8 min mitt i ugnen till osten har smält helt och fått lite färg. 
 • Hacka under tiden rödlöken fint. 
 • Ta ut plåten och ta upp ostplättarna medan osten är varm. Vik dem och lägg den som en taco mellan kopparna på en upp och nervänd muffinsform. Låt svalna. 
 • Fyll sedan tacosen med gräddfil, finhackad rödlök och löjromen. Toppa med finhackad gräslök. 
 • Servera direkt! 


1 kommentar: