Sidor

onsdag 7 oktober 2015

Tiramisu

Vi firade min pappas 70-års dag i Spanien i september. På födelsedagen hade vi en middag för lite vänner och grannar. Jag frågade pappa vad han ville ha som dessert och han önskade sig tiramisu. Jag hade aldrig gjort tiramisu och knappt ätit det heller om jag ska vara ärlig. Jag har alltid tyckt att det har varit en lite svår dessert. Men jag hittade ett bra recept och körde igång. Jag blev verkligen positivt överraskad även Pappa blev nöjd. Jag gjorde i små formar men man kan också göra i en stor form och skära bitar.

För ca större 6 portioner eller 8-10 små portioner.

Ingredienser;

 • 10-15 st savoiardikex
 • 500 g mascarpone
 • 1 dl marsalavin
 • 4 msk florsocker
 • 4 st ägg
 • 1 msk kakao
 • 2-3 dl espressokaffe
 • lite riven choklad

Gör så här;

 • Separera vitorna från gulorna.
 • Vispa ägggulorna tillsammans med florsockret fluffigt. 
 • Vispa ihop mascarponeosten och marsalavinet i en annan bunke och vänd ihop den med äggulorna och sockret.
 • Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en tredje bunke och vänd ner i den stora smeten.
 • Doppa kexen i kaffet snabbt och börja varva kex och smet tills den lilla formen är full. 
 • Pudra med lite kakao och riv lite choklad innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar