Sidor

tisdag 25 mars 2014

Stekt spagetti med sidfläsk, vitkål, chili och vitlök


Av en händelse råkade jag skapa den här lilla rätten en dag när jag jobbade hemma. Jag hade lite sidfläsk, vitkål och en tallrik gammal kall spagetti i kylskåpet. Jag stekte allt med någon klyfta vitlök och torkad chili. Det blev underbart om jag får säga det själv. Dock ska tilläggas att jag är otroligt svag för stekt vitkål. Det är mat för gudar! 

2 pers

 • 2 portioner kokt spagetti (kall eller varm) 
 • 200 g vitkål
 • 60 g sidfläsk eller bacon
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 torkad chili
 • 2 msk olivolja
 • salt & peppar

 • Skiva vitkålen
 • Tärna sidfläsket
 • Finhacka vitlöken
 • Värm upp en stekpanna
 • Häll i olivoljan
 • När oljan blivit varm smular du i chilin och kastar i vitlöken. 
 • När dom har fräst ett tag lägger du i vitkålen och låter den stekas ett tag till den är mjuk
 • Då lägger du i sidfläsket och steker det halvhårt. Vid det här laget ska vitkålen vara helt genomskinlig och kanske fått lite färg
 • Då slänger du i spagettin och låter den bli varm och få lite stek på sig. Salta och peppra så klart!
 Kom och ät! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar