Sidor

måndag 18 mars 2013

Salladsveckan - den godaste snabbmaten....

Jag har som så många gånger förr inspirerats av Pinterest. Där hittade jag en kvinna som skrev; If I was a single girl I would eat sallad every day" och då tänkte jag att jag kan ju faktiskt äta sallad till lunch när jag är hemma. Det är ju den bästa maten att fixa ihop om man är själv. Tanken är lite att man är sin egen salladsbar och tar vad man har hemma. Gott, nyttigt och snabbt.

Sagt och gjort, på måndagen marinerade jag kyckling i BBQ-sås och stekte den. Sen åt jag den med färsk spenat, körsbärstomater, avokado, krutonger och fetaost. Jag gjorde även en dressing på rapsolja, dijonsenap och lite vinäger. Jätte, jättegott!

I tisdags gjorde jag en ny sallad. Jag körde spenaten som bas. Samma goda dressing med dijon, rapsolja och vinäger. Sen kokade jag ett ägg, strimlade lite rökt lax, krossade lite nachos jag hade i skåpet och klickade på lite keso. Mums filibabba! Jag blev nästan deprimerad när den var slut.

I torsdags var det dags igen. Då gjorde jag även en portion åt min svärmor som kom och skulle vara barnvakt åt Elsa när jag skulle till tandläkaren. Jag tog ett paket färdigkokta kikärtor och hällde på lite olivolja och lite balsamvinäger. Sen toppade jag med lite färsk spenat (den nyttigaste basen), avokado, körsbärstomat och så rev jag några skivor parmaskinka samt hyvlade över lite parmesan. Inte dumt alls faktiskt!

2 kommentarer:

  1. Underbart citat! Nu blev jag sjukt sugen på sallad.

    SvaraRadera
  2. Ja det är det bästa maten när man vill slänga ihop något snabbt.

    SvaraRadera