Sidor

fredag 10 juni 2011

Långkok: Köttgryta

Jag har börjat med en ny hobby. Jag går till mitt Coop i Zinken och så kollar jag vilket ekologiskt kött är nedsatt till 25 kr och så köper jag det och lagar någonting på. I söndags så fick jag tag på 450 g grytbitar av fläsk som jag svängde ihop den här mustiga grytan på. Jag har aldrig i hela mitt liv köpt grytbitar av fläsk och skulle aldrig kommit på tanken. Bra ny hobby! Tricket är så klart att låta koka länge. Då har grytan inget annat val än att bli god. Kameran var trött i söndags och behövde vila så mobilen fick rycka in som fotograf därav den lite "tråkiga" bilden.
  • 450 g ekologiska grytbitar av fläsk
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt passerade tomater
  • 1 msk soja
  • 2 msk worcheistersauce
  • 5-6 dl vatten
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk socker
Hetta upp lite olja och fräs grytbitarna. Salt och peppra rejält. Häll på 1,5 dl vatten. Skala löken, morötterna. Hacka i bitar.Strimla paprikan. Låt allt fräsa med i grytan. Pudra över maizena. Späd med 3,5 dl vatten. På med soja och worchestersauce. Låt puttra på i en timme. Häll på den passerade tomaten och sockret.  Låt puttra ytterligare 40 minuter. Servera med ris och en klick creme fraiche och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar