Sidor

torsdag 16 juni 2011

Kycklingtacos med chili och koriander

I söndags bjöd jag in våra vänner på spontanmiddag. Jag ville göra mer autentiska tacos. Jag har aldrig varit i Mexico men jag inbillar mig att det ska smaka annorlunda än Santa Maria. Jag köpte lite tacoskal för det gillar jag. Sen köpte jag en hel kyckling som jag filéade och skar i småbitar. Sen stekte jag kycklingen i så mycket chili att alla gästerna flydde ut på balkongen. Jag klippte i en kruka koriander och gjorde egen salsa av tomat, rödlök och lime. Enda nackdelen var att man ville ha mer när det var slut.

4 pers
 • 1 hel färsk kyckling eller 4 kycklingfiléer
 • 1 ask körsbärstomater
 • 1 kruka koriander
 • 1 röd lök
 • 1 lime
 • olivolja
 • 2 torkade chilifrukt
 • creme fraiche
 • riven ost
 • grön sallad
 • 16 tacoskal
Filéa kycklingen och skär kycklingköttet i små bitar. Hetta upp olja och smula sönder chilin. Fräs chilin i oljan. Lägg i kycklingen och salta rejält. Hacka rödlöken och tomaten så fint du kan. Blanda ihop tomaten och rödlöken med lite olivolja, salt och lime och lägg i en skål. Strimla salladen. När kycklingen är färdig så skär du koriandern fint och strör över kycklingen. Värm tacoskalen i ugnen och servera kycklingen med creme fraichen, osten, salsan och salladen.  Avokado är säkert också ett trevligt tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar