Sidor

söndag 19 juni 2011

2-gånger-i-grytan-fläsk

Min härliga nya hobby fortsätter. Jag är ju inte nån expert på fläsk men jisses vad jag tvingas lära mig i och med min nya hobby. Förra veckan sprang jag på lite schnitzel. Av det så lagade jag lite 2-gånger-i-grytan-fläsk. Inte alls komplicerat men gott!

För 4 pers;
  • 600 g Snitzel, picknicbog, fläskkarré
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal olek
  • 2 msk sesamfrö
  • 3 msk kinesisk soya
  • sesamolja
  • 1 dl hoisinsås
Skär köttet i skivor och lägg det i kokande vatten. Låt köttet koka i 30 minuter under lock. Det ska skumma.  Skala morötterna och skär i stavar. Strimla purjolöken. Tag upp köttet och skiva det tunt. Värm lite olja i en panna. Hacka vitlöken och låt den fräsa tillsammans med sambal oleken i oljan. Lägg i köttet, morötterna och purjon. Häll över soyan och sesamoljan låt fräsa en stund. Blanda i hoisinsåsen och fräs lite mer. Innan du serverar så strör du över lite sesamfrön. Servera med ris! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar