Sidor

fredag 20 maj 2011

Laxtartar med avokado

 
Det här en av mina favoriter. Jag älskar smaken av citron, fransk senap och lök. Tillsammans med laxen och avokadon blir det en fantastisk förrätt eller en stor rätt om man gör dubbla portioner.  Vaktelägget slängde jag mest på för att jag har fått ett gäng av min snälla pappa.

2 portioner;
  • 150 g färsk lax
  • 1 avokado
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • lite mangold
  • 1/2 citron
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 2 vaktelägg
Skär laxen i små kuber. Pressa över citronen. Finhacka löken. Salt och peppra och blanda i dijon. Skär mangolden och avokadon i kuber. Häll på lite fin olivolja. Blanda allt lite varsamt. Servera på tallrik och knäck ett vaktelägg över.

Servera med rostat surdegsbröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar