Sidor

onsdag 27 april 2011

Blomkålspasta

En av Tures burkfavoriter är en Broccoli Pasta från Hipp. Den är helt grå i färgen och luktar inget vidare. Jag tänkte att det där kan jag nog göra bättre. Jag läste lite på burken och såg att det var grädde och lök i den förutom broccoli och pasta. Jag valde att ha med blomkål också eftersom det är en personlig favorit. Det blev riktigt gott. Igår åt jag själv en portion som jag saltade på och rev lite parmesan över. Efter jag serverade portionen ovan till Ture så skar jag spagettin ganska fint och gojsade ihop allt rejält.
  • 1 blomkålshuvd
  • 500 g fryst broccoli
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 3 msk citron
  • spiskummin
  • paprikapulver
Koka blomkålen tills den är helt mjuk. Lägg i färsk eller fryst broccoli. Låt den bli mjuk. Fräs löken i lite olivolja i en kastrull. Häll på grädden och citronsaften. Krydda lite med valfria kryddor. Låt grädden puttra lite. Slå över blomkålen och broccolin. Mixa. Låt koka ihop och rör och smaka av. Servera med pasta. Om du har ett yngre barn kan du lägga i spagettin innan du mixar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar