Sidor

tisdag 22 mars 2011

Röd linssoppa med färsk chorizo

Jag blev inspirerad av en annan mamma, Rebecca, som hade gjort linssoppa till både sig och sin bebis. Sagt och gjort igår gjorde jag två olika linsgrytor. En till oss och en till Ture. I den vuxna linsgrytan använde jag;

4 pers;
 • 1/2 purjo
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 morötter
 • 300 g röda linser
 • 2 tärningar hönsbuljong
 • 1 lime
 • 1/2 citron
 • 1 msk sambal olek eller annat spicy
 • 6 dl vatten
 • 3 små chorizos
Jag hackade och fräste alla lökar. Skalade morötterna och tärnade dem och lät dom fräsa med. Slängde i linserna, i med buljongen, vattnet, lime, citron, sambal, salt och peppar. Sen kokade i typ en halvtimma. Smaka av. Krydda på tills det smakar. Till soppan stekte jag lite färsk chorizo och eftersom den blev get-het var jag tvungen att hälla på en liten skvätt yogurt också annars hade tungan brunnit upp.

Imorgon skriver jag om Tures linsgryta. Fick ingen bra bild på den. Det såg ut som geggamoja på bilderna.

3 kommentarer:

 1. Trevligt med matblogg. Lägg gärna till lite mer info angående portioner. Mao hur många och hur stora. Typ: detta är till två vuxna med stor aptit.

  SvaraRadera
 2. Hej anonym sorry jag glömde mängd angivelsen. Nu har jag rättat till det.

  SvaraRadera
 3. Kul med en matblogg!! Gillade Ture linsrätten? Nils tyckte att min (Rebeccas) linsrätt var sådär..

  SvaraRadera