Sidor

söndag 20 mars 2011

Jordgubbsris

I veckan gjorde jag lite jordgubbsris till Ture. Jag blev trött på att mosa banan till varje mellis eller köpa dyra Hippburkar med mixade röda bär.  Jag kände att vi behövde lite mer alternativ på menyn. Så jag köpte lite ekologiskt grötris från Kung Markatta samt lite frysta jordgubbar. Jag kokade 3 dl grötris i vatten och tinade jordgubbarna. Sen mixade jag allt till en slät kräm. Jag frös in allt i kuber och nu när det är dags för mellis tar jag fram lite kuber och värmer. Bubblan älskar det. Han stönar varje gång skeden har landat i munnen. 

Ni ser på bilden hur sugen han är....

3 kommentarer:

  1. Åh vilken fin blogg du har gjort, du är verkligen duktig på att laga mat. Jag tänker göra sesamlaxen på fredag. Önskar jag hade ork att matblogga, har tänkt länge på det, men energin saknas. Den kanske kommer nät Sigge börjar sova... Han kommer definitivt att få äta ditt jordgubbsris i sommar!

    SvaraRadera
  2. Tack Bitter! Energin kommer snart tillbaka jag lovar! Stor kram till dig och till Sigge. Det vore roligt att få se honom vid tillfälle.

    SvaraRadera
  3. Hur mycket jordgubbar tog du till 3 dl grötris?

    SvaraRadera